2013. február 21., csütörtök

Elfogták J. Szandrát és B. Lászlót

rendőrség végre elfogta J. Szandra és B. László, paszabi lakosokat, akik üzletszerűen rövidítették meg a gyanútlan, jóhiszemű embereket az aprod.hu-n és jofogas.hu-n feladott hirdetéseikkel. Több mint kétmillió forintot csaltak össze a csalók, akik azt hitték, hogy 50 000 Ft alatti lopással nem követnek el bűnt (érdekes hozzáállás). Azonban mivel több személy, bűnszövetkezetben elkövetett üzletszerű csalásáról van szó, ezért a rendőrség is komolyan vette az ügyet.



Érdekességként hozzáfűznénk, hogy a két vádlott tevékenységének abszolút mélypontja az, hogy egy adománygyűjtő honlapra is regisztráltak és adtak fel segélykérést az alábbi szöveggel:

élelmiszer
jo napot szeretném a segécségüket kérni nagyon szépen megkérem önöket segicsenek valamenyi élelmiszerel van 2 kis koru gyermekem és sajnos csak a gyest kapom és nem elég az élelmiszere mert sajnos betegesek a és amit kapok az nem elég mert sok kel a gyogyszerekre és a pelenkára es nem elég egy honapra amit kapok és ez nagyon kevés ha meg kérhetem önöket segicsenk mert nagyon megnékülüzük nagyn szegények vagyunk és kérném a segécségüket segicsenek ki valamenyi élelmiszerel mert szükségünk van rá nagyon köszönöm megértésüket elöre is köszönöm üdvözletel jakocska szandra paszab táncsics ut 13 az irányit szám 4475 kérem segicsenek

Kategória: | Hirdető neve: jakocska szandra
E-mail: jakocska90@freemail.hu | Telefon: 06303558157
Lejár: 2012. 12. 12. 12:05 | Régió: Szabolcs-Szatmár-Bereg 


Ha valaki utalt nekik, de nem meri felvállalni (mert hát valljuk be, az ember hajlamos hülyének érezni magát, amikor átverik, könnyen elkerülhető módon), mindenképp keresse fel a rendőrséget, a tetteseket elkapták, és ha még nem költötték el az összes pénzt, van remény a károsultak kárpótlására.
Ami pedig a többi interneten tevékenykedő csalót illeti, előbb vagy utóbb mind hasonló sorsra fognak jutni.

Alább látható a rendőrség közleménye az ügy kapcsán (forrás: police.hu)
Nem létező műszaki cikkeket adtak el
2013.02.14. csütörtök 11:13


A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást B. Zoltán 21 éves, és J. Szandra 22 éves paszabi lakosok ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a két fiatal, internetes weboldalakon 50.000 forint alatti értékben számítástechnikai termékeket, mobiltelefonokat hirdetett eladásra. A vásárlók a kialkudott vételárat az elkövetők által megadott bankszámlaszámra átutalták, de a megvásárolt értéktárgyakat nem kapták meg. A nyomozás során kiderült, hogy az elkövetőknek mivel az általuk eladásra kínált műszaki cikkek nem voltak a birtokukban, sem lehetőségük, sem szándékuk nem volt azokat a vásárlóknak eljuttatni. A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói az elkövetőket az első feljelentés megtételét követő egy héten belül összehangolt bűnügyi munka eredményként elfogta. Az elkövetők gyanúsítotti kihallgatásuk során elmondták, hogy tettüket abban a hitben követték el, hogy amennyiben a sértetteknek okozott kár az 50.000 forintot nem éri el, nem követnek el bűncselekményt. A gyanúsítottak kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek, és elmondásuk szerint egy hónap alatt kb. 40 személytől csaltak ki pénzt ezzel a módszerrel, és kb. kétmillió forinthoz jutottak így hozzá.

A rendőrség kéri, hogy aki az ügyhöz köthető, vagy azzal kapcsolatba hozható esetről információval rendelkezik, vagy hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény áldozatává vált, az értesítse a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságot a 06-44/364-211-es hívószámon, vagy tegyen bejelentést a 107-es ill. 112-es segélyhívószámok valamelyikén.


Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság




6 megjegyzés:

  1. szabadlábon védekezhetnek...

    VálaszTörlés
  2. Engem ma felhívott Jakocska Szandra, hogy utánvéttel küldjem el a termékemet. Ráadásul ő vert át 70-ezer forinttal. Kicsit pofátlanságnak tartom, hogy kétmillió forintot kerestek és ezek után folytatják. Miért nem lehet őket lecsukni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyanítom, hogy cigányok és ebben az országban érinthetetlenek a cigányok..

      Törlés
  3. Szandika egy ideje hirdet a videkilany.hu oldalon 06-20-4905797 számmal.
    Lehet a sz.pást is elcsalja? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 06-20-9279170 számmal is hirdet a videkilany.hu oldalon! tuti lehúzás!

      Törlés

Szóljon hozzá, kérdezzen bátran!